Overzicht nieuwe hypotheekaanbieders met de ervaringen en actuele hypotheekrente voor o.a. Argenta, Munt Hypotheken, Lloyds Bank, NIBC, Tulp en Merius.
Meer hypotheekaanbieders
In het hypotheekrente-overzicht zien we veel nieuwe hypotheekaanbieders. Vanwege het goede rendement en de beperkte risico’s betreden ze de Nederlandse hypotheekmarkt. Dit is een positieve ontwikkeling. Meer concurrentie zorgt voor een lagere hypotheekrente. Op dit moment telt Nederland 40 geldverstrekkers.
Let op: Dit bericht is 4 jaar geleden gepubliceerd. Mogelijk is de inhoud hiervan verouderd.
Dit is onze eerste indruk van deze nieuwkomers. Deel uw ervaringen in een review onder aan de pagina.
Update: 17 augustus 2020
Argenta
Argenta is snel een vaste waarde geworden in Nederland. Deze van oorsprong Belgische hypotheekaanbieder hecht veel waarde aan een lage hypotheek in verhouding tot de woningwaarde. De bank is daarin typisch Belgisch. Ook treedt Argenta maar beperkt op de voorgrond met reclames, maar laat de hypotheekrente spreken.
Lloyds Bank
Lloyds Bank is van oorsprong een Engelse bank. In Nederland was alleen de dochter-bank, Bank of Scotland, bekend. In 2014 zijn de activiteiten van beide banken samengevoegd en bieden ze hypotheken aan onder de naam Lloyds Bank. Na een flitsende start is Lloyds nu wat teruggezakt in het hypotheekrente-overzicht. Lloyds Bank is online sterk. De website van Lloyds biedt bijvoorbeeld verhelderende berekeningen.
Hypotheekrente Lloyds Bank >>>
NIBC Direct
NIBC Direct is onderdeel van de NIBC Bank. Deze bank heeft tot de crisis geopereerd onder de naam Zwitserleven. Sinds 2013 verstrekt NIBC weer hypotheken onder de eigen naam. De bank biedt hypotheken aan van 1 jaar vast tot 20 jaar vast, maar is daarin niet echt concurerend. De hypotheekaanbieder gaat voor simpel, duidelijk en zeker. NIBC voegt de daad bij het woord door automatisch een lagere rente te rekenen bij aflossen.
Hypotheekrente NIBC Direct >>>
Start uw hypotheekvergelijking De beste hypotheekrente voor u uitgezocht
Munt Hypotheken
Munt Hypotheken is sinds 2014 actief op de hypotheekmarkt. Het kapitaal van deze geldverstrekker wordt bijeengebracht door diverse pensioenfondsen. Als frisse wind, belooft Munt Hypotheken de zaken snel, no nonsense en goed te regelen. Dit doen ze vooral met moderne voorwaarden als automatische rentedaling bij aflossen. Voorlopig speelt Munt op safe door een aantrekkelijke hypotheekrente te bieden voor hypotheekrente 30 jaar vast.
Hypotheekrente Munt Hypotheken >>>
Tellius
Het merk Tellius is in 2014 in de markt gezet door het pensioenfonds Syntrus Achmea, maar stopt (voorlopig) met het verstrekken van nieuwe hypotheken. Enkel bestaande klanten van Tellius kunnen er terecht voor een hypotheek. De hypotheekaanbieder zegt te staan voor veiligheid en een goede dienstverlening, maar de continuïteit valt dus tegen.
Attens Hypotheken
Het label Attens hypotheken is in de markt gezet in samenwerking met Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Attens biedt enkel hypotheken aan de eigen achterban, dus (oud-)leden van het pensioenfonds. Met een lage hypotheekrente op de lange rentevast periodes en unieke voorwaarden (o.a. bij onregelmatige inkomsten), biedt Attens hypotheken op maat van de doelgroep
Hypotheekrente Attens Hypotheken >>>
Venn Hypotheken
Venn Hypotheken is onderdeel van Nationale Nederlanden Investment Partners. De financiering van deze hypotheekaanbieder komt van institutionele beleggers. Venn hypotheken biedt mogelijkheden voor flexwerkers, uitzendkrachten en bij een tijdelijk contract met intentieverklaring, uniek voor een nieuwe geldverstrekker. De hypotheekrente wordt automatisch aangepast bij aflossen. Bij Venn Hypotheken kunt u kiezen uit 1 jaar vast tot en met 30 jaar vast.
Hypotheekrente Venn Hypotheken >>>
bijBouwe
bijBouwe is begonnen als online hypotheekaanbieder. Een hypotheek van Bijbouwe kan geheel online en zonder advies worden afgesloten. Inmiddels zijn de producten ook via een onafhankelijke adviseur verkrijgbaar. Bij bijBouwe kunt u kiezen uit de annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek en de aflossingsvrije hypotheek. bijBouwe staat al tijden stabiel in de middenmoot bij de verschillende rentevastperiodes.
IQWOON
In juli 2016 is IQWOON gestart. Achter de nieuwe aanbieder van hypotheken zit een grote investeerder die 800 miljoen wil investeren in de Nederlandse hypotheekmarkt. IQwoon begon voortvarend met een scherpe hypotheekrente, maar bungelt nu onderaan de rentelijst. Verder belooft IQWOON de klant centraal te stellen en moderne voorwaarden voor nu en later.
Merius Hypotheken
Sinds 1 september 2016 is Nederland een hypotheekaanbieder rijker, Merius Hypotheek. De nieuwe aanbieder biedt een scherpe rente op de lange rentevastperiodes, waaronder 20 jaar vast. Verder biedt Merius hypotheken een aantal concurrerende voorwaarden, waaronder jaarlijks tot 25% van de hypotheeksom boetevrij uit eigen middelen aflossen.
Hypotheekrente Merius Hypotheek >>>
Vista Hypotheken
Op 18 april 2018 is Vista Hypotheken geïntroduceerd. Met dit nieuwe label wil Rabobank de concurrentie aangaan met nieuwe hypotheekaanbieders die gefinancierd worden door institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen. Dit lukt Vista al aardig met een scherpe rente op de lange rentevastperiodes, zoals 30 jaar vast. Ook de voorwaarde van Vista hypotheken zijn ruim, met onder andere boetevrij aflossen uit eigen middelen.
Hypotheekrente Vista Hypotheken >>>
Tulp Hypotheken
Tulp Hypotheken zou in mei 2016 starten. Dit is uiteindelijk mei 2018 geworden. Nu is de hypotheekrente van Tulp bekend. Op een aantal specifieke hypotheken is Tulp scherp, zoals 10 jaar vast tot 100% marktwaarde. Ook de voorwaarden zijn modern. Maar let op het acceptatiebeleid is streng, waardoor niet iedereen in aanmerking komt voor een Tulp hypotheek.
Hypotheekrente Tulp Hypotheken >>>
Colibri (niet meer actief)
Colibri is een nieuwe geldverstrekker die zich richt op starters. Wanneer zij een woning kopen boven de NHG-grens van 265.000 euro en daarbij de hypotheekrente 20 jaar vastleggen, hebben in Colibri een goede geldverstrekker. Al kan de rente nog altijd scherper.
Jungo (niet meer actief)
De start-up Jungo heeft een vergunning gekregen om hypotheken aan te bieden in Nederland. Dit is bijzonder omdat deze nieuwkomer een deel van de hypotheek financiert middels crowdfunding. Dit betekent dat particulieren kunnen investeren in een hypotheek. Interessant met de lage spaarrente van dit moment.
Lees meer over de crowdfund hypotheek
Robuust Hypotheken
Robuust hypotheken is een nieuw label van de Blauwtrust Groep, waar ook IQwoon en Hypotrust onder vallen. De geldverstrekker biedt ruime voorwaarden, waaronder onbeperkt aflossen uit eigen middelen. De hypotheekrente is vooral scherp bij 20 jaar vast als 100% van de woningwaarde wordt gefinancierd.
Hypotheekrente Robuust Hypotheken
HollandWoont
HollandWoont is een label uit dezelfde familie als Robuust, IQwoon en Hypotrust. Deze nieuwe geldverstrekker biedt alleen nieuwe hypotheken met NHG aan. Wie binnen de NHG-normen past, kan bij HollandWoont rekenen op een scherpe hypotheekrente, onder andere op de populaire 20 jaar vast hypotheek.
Lot Hypotheken
Lot Hypotheken is een nieuw label van de zakenbank NIBC. De nieuwkomer positioneert zich brutaal in de top 3 hypotheekrents 10 en 20 jaar vast. Daarbij moeten we aantekenen dat het gaat om de NHG-rente. Zonder Nationale Hypotheek Garantie is Lot Hypotheken minder interessant.
Woonnu
Woonnu richt zich op duurzaam wonen. Dit komt onder andere tot uiting in de hypotheekrente. Het energielabel van de woning bepaalt namelijk de rentekorting. Woonnu is er niet alleen voor mensen die al een duurzame woning hebben. De geldverstrekker biedt ook hypotheekoplossingen als u uw woning wilt verduurzamen.
Voordelen en risico’s nieuwe hypotheekaanbieders
Er worden steeds meer hypotheken afgelsoten bij een onbekende geldverstrekker. De toetreding van nieuwe geldverstrekkers heeft voordelen, maar brengt ook risico’s met zich mee. Deze nieuwkomers hebben vaak een lage hypotheekrente en scherpe voorwaarden. Daarmee zetten ze de traditionele banken onder druk om ook scherper te prijzen.
Het belangrijkste nadeel is dat deze nieuwe hypotheekaanbieders zich relatief eenvoudig weer van de markt kunnen terugtrekken, bijvoorbeeld als andere beleggingen meer opleveren. Bestaande klanten kunnen dan op kosten worden gejaagd. Lees meer: Hypotheek bij onbekende geldverstrekker: wel of niet doen?
Niet rechtstreeks afsluiten
Deze nieuwkomers hebben geen uitgebreid distributiekanaal met kantoren. U kunt de hypotheek dus niet rechtstreeks bij de geldverstrekker afsluiten. In plaats daarvan werken deze hypotheekaanbieders nauw samen onafhankelijke advieskantoren. Wie wil profiteren van deze lage hypotheekrente van deze hypotheekaanbieders, kan terecht bij de onafhankelijke hypotheekadviseur. U krijgt er dan meteen een hypotheekvergelijking bij.
Geef een reactie